Ajankohtaista

Poikkeustilanteessa asiakkaille iso kiitos!

Ukrainan sota on järkyttänyt ja ihmisten kärsimys sodan keskellä on sanoin kuvaamaton. Toivottavasti se saadaan loppumaan mahdollisimman pian.

Kuljetusalalla kustannusten nousu on ollut jatkuvaa ja jyrkästi nousevaa viimeisen vuoden ajan. Raakapuukuljetuksissa helmikuussa 2022 vuosimuutos on ollut tilastokeskuksen kustannusindeksin mukaan +12,9%! Lisäksi sodan vaikutuksesta maaliskuun aikana dieselin hinta on noussut nopeasti kymmeniä senttejä, mikä tarkoittaa merkittävää kustannusten nousua.

QTeam -verkosto tuottaa kuljetus- ja koneurakointipalveluita useille asiakkaille. Asiakkaamme ovat ymmärtäneet poikkeuksellisen kustannusnousutilanteen. Neuvotteluissa on pystytty tekemään muutoksia sopimuksiin ja turvaamaan urakoinnin jatkuvuus. Iso kiitos vastuullisille asiakkaillemme!

Venäjältä tuleva tuontipuun määrä on ollut n. 10 miljoonaa kuutiota ja sitä ei tule enää. Tämä pyritään korvamaan muilla tuontikanavilla sekä kotimaan puunhankintaa lisäämällä. Meille urakointikentässä se näkynee volyymin lisääntymisenä. Lisäksi saha -ja selluteollisuus -asiakkaidemme investoinnit Suomessa ovat tulevina vuosina merkittäviä. Näihin haasteisiin vastaamisessa tarvitaan myös logistiikkaketjun tehostamista ja uusia resursseja, jos vaan vienti vetää.

Uutisissa on kuultu, että hallitus tulee esittämään polttoaineiden biojakeluvelvoitteen löysäämistä määräajaksi poikkeustilanteen vuoksi ja muistakin kompensaatiomalleista on keskusteltu. Tärkeää on nyt saada nopeasti vaikuttavia keinoja käyttöön Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Korona-ajasta huolimatta, uhkia ja riskejä arvioidessa ei ole tullut mieleen, että adbluen saatavuudessa voisi tulla ongelmia. Sekin uhka on nyt todellinen. Sodan takia joistain maista on peruttu kuorma-auto- ja nosturitilauksia. Tämä näkyy suomalaisille yrityksille tilausaikojen lyhentymisenä ainakin toistaiseksi, mutta samaan aikaan uskallus investointeihin on heikentynyt.

Erikoisia aikoja elämme. Vaatii yrityksiltä ja ihmisiltä yhteistyötä sekä nopeaa reagointikykyä edessä oleviin yllättäviin tilanteisiin. Monessa asiassa piilee myös mahdollisuus. 

 

Pasi Korhonen

QTeam Systems Oy

 

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä