Ajankohtaista

QTeam -verkoston yhteishankinnan ensimmäinen puutavara-auto luovutettu

QTeam-verkoston yhteishankinnan ensimmäinen puutavara-auto on luovutettu kemijärveläiselle Jouko Peltoniemi Oy:lle.

Wetteri Power Oy luovutti ja kuljettajakoulutti Volvo FH16 650hv 8x4 -auton Kemijärvellä 26.10.2021.

Autolla ajetaan puutavaraa Lapin läänissä VR-asemille, sahoille ja tehtaille, sekä Ruotsiin sahoille ja tehtaille. Uusi Volvo on ehtinyt olla jo pari päivää liikenteessä. Yhteensä kuljetusyrityksellä on 12 omaa puutavara-autoa.

Jouko Peltoniemi Oy:llä on pitkä historia puunajossa. Pekka Peltoniemen isoisä hankki vuonna 1964 ensimmäinen puutavara-autonsa, kun Kemijärvelle perustettiin sellutehdas. Sittemmin liiketoiminta siirtyi Peltoniemen isälle ja nyt yritys toimii kolmannessa sukupolvessa.

QTeam-verkostoon yritys liittyi vuonna 2005. ”Yhteishankinta sujui hyvin. Jatkossa tavoitteena on pyrkiä vielä enemmän yhdenmukaistamaan hankintoja, mikä toisi etuja kaikille osapuolille”, kertoo Peltoniemi, joka hankki verkoston yhteishankinnassa auton, nosturin ja perävaunun.

Pohjois-suomalaisen perheyrityksen Wetteri Power Oy:n Antti Ollikainen kertoo, että uusien autojen toimittaminen on aina ilon päivä. ”Tavoitteemme on rakentaa kuljettajalle paras työpaikka. Autossa vietetään paljon aikaa ja päivät ovat pitkiä, joten viihtyisyys on tärkeää”, Ollikainen sanoo. 

Kaikki yhteishankinnan 10 puutavara-autoa ehtivät hyvinkin jo tämän vuoden puolella liikenteeseen. QTeam-verkoston puitesopimuksessa sovittiin hankinnan raamit, jonka lisäksi yritykset valikoivat autoihinsa haluamansa komponentit. ”Kameratekniikat ovat kehittyneet paljon, mikä lisää ajoturvallisuutta. Tämän lisäksi esimerkiksi passiivista turvallisuutta edesauttavat tekniikat ovat kehittyneet”, Ollikainen kertoo.

QTeam Systems Oy:n toimitusjohtaja Pasi Korhonen kommentoi tämän vuoden yhteishankinnan olleen päänavaus, ja jatkoa seuraavan.

QTeam -verkosto koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka ovat toimialojensa huippuosaajia. Verkoston kilpailukyvystä huolehditaan muun muassa suunnitelmallisella henkilöstön ja yritysjohdon kouluttamisella, hankintojen sekä myynnin ja markkinoinnin keskittämisellä. QTeam-verkoston yhteishankinta pitää sisällään 10 Volvon puutavara-autoa, kahdeksan Jykin perävaunua ja 13 Keslan nosturia. Yhteishankintaan osallistui 15 QTeam-verkoston jäsenyritystä.

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä