Ajankohtaista

QTeam-verkoston yhteishankinnan ensimmäinen perävaunu liikenteessä

Verkoston laajan yhteishankinnan toimitukset etenevät. Kesälomien kynnyksellä toimitettiin ensimmäinen Jykin perävaunu kainuulaiselle Kuljetus Jouko & Jari Oy:lle. Yrityksellä on kahdeksan puutavara-autoa, jotka ajavat puuta useammalle eri metsäyhtiölle. Töitä riittää mukavasti loppuvuoteen.

Yrittäjä Jari Korhonen on tyytyväinen yhteishankinnan sujuvuuteen. ”Kyllä tästä voi sanoa, että jäi erittäin hyvä kokemus. Vanhan kaluston kanssa saatiin toimittua suunnitellusti, ja perävaunu toimitettiin sovitussa aikataulussa”, Jari kertoo. Jykin perävaunu oli tuttu ja turvallinen valinta – laatua unohtamatta –, ja on Jarin mukaan toiminut juuri kuten odotettiinkin. Sähkökytkennät tehtiin ennakkoon suunnitellun mukaisesti ja yrittäjän tehtäväksi jäi vain perävaunun noutaminen ja käyttöön ottaminen täysin valmiina. Kiitosta saavat myös akkukäyttöiset valot, jotka parantavat näkyvyyttä ja siten tieliikenteen turvallisuutta vaunun ollessa tienvarressa.

puutavara jyki2

Otto Sirén ja Jari Korhonen ihastelemassa uutta perävaunua

Jyki Oy:n toimitusjohtaja Otto Sirén kertoo QTeam-verkoston yhteishankinnan sujuneen oikein mallikkaasti: ”Hankintaan sisältyi erilaisia yksiköitä, joissa kaikkiin oli omat säätötarpeensa. Eli prosessi erosi yksittäisistä suoraan kuljetusliikkeen kanssa tehtävistä hankinnoista. Helposti kuitenkin löysimme yhteisen sävelen ja kaikesta jäi hyvin positiivinen mieli”.

Vuonna 1966 perustettu Jyki Oy on perheyritys, joka luottaa kotimaisuuteen ja laatuun. ”Haluamme olla kokonaisvaltainen kumppani asiakkaille ja luotettava toimija, joka kantaa tuotteistaan vastuun”, Otto kertoo ja lisää, ettei asiakas jää hankintansa kanssa yksin, kun perävalot näkyvät vaunun lähtiessä tehtaalta. ”Olemme matkan varrella mukana myös teknisenä tukena – meillä on huollon ja jälkimarkkinan puolella parikymmentä mekaanikkoa töissä ja tehtaalta löytyy oma varaosamyynti”. 

Suomen markkinajohtajalle Jykille puutavaraperävaunut ovat tärkeä tuoteryhmä. Jatkuva tuotekehitys pyrkii laadun lisäksi tuottamaan taloudellista lisäarvoa ja arjen sujuvuutta asiakkaille. Matalan alustakorkeuden omaava Ultra Low- puutavaraperävaunu edustaa uusinta Jykin tuotekehityksen tuotosta. Kuormatila on saatu maksimoitua ja loiskuorman osuus, joka saattaa talvisin olla tuhansiakin kiloja, on saatu minimiin erityisten rakenneratkaisujen ansiosta. Kiinnittämällä näihin asioihin huomiota saadaan ylikuormamaksuja ehkäistyä, turvallisuutta parannettua sekä luotua yrittäjille konkreettista taloudellista hyötyä. Ultra Low:ssa vakiorakenteena olevat ratkaisut ovat saatavilla myös niittirunkoisiin perävaunuihin.

QTeam-verkoston toimitusjohtaja Pasi Korhonen on tyytyväinen yhteishankintaprosessin kulkuun. Kestävyys, keveys, kotimaisuus, hyvä jälleenmyyntiarvo sekä kohdallaan oleva hinta-laatusuhde olivat tärkeitä valintaan vaikuttaneita tekijöitä. ”Variaatioita löytyy valtava määrä, mutta pyrimme aikaansaamaan mahdollisimman yhdenmukaisen sapluunan”, Pasi kertoo. Eroja vaunuihin tulee esimerkiksi akseleiden merkistä, jousitus- ja jarruvaihtoehdoista sekä pyörien koosta. Vaakakupissa painoi myös se, että aiemmat kokemukset Jykistä ovat olleet hyviä ja varaosat ovat helposti ja nopeasti saatavilla.

QTeam -verkosto koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka ovat toimialojensa huippuosaajia. Verkoston kilpailukyvystä huolehditaan muun muassa suunnitelmallisella henkilöstön ja yritysjohdon kouluttamisella, hankintojen sekä myynnin ja markkinoinnin keskittämisellä. QTeam-verkoston yhteishankinta pitää sisällään 11 Keslan puutavaranosturia, kahdeksan Volvon puutavara-autoa sekä kahdeksan Jykin perävaunua. Yhteishankintaan osallistui 15 QTeam-verkoston jäsenyritystä.

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä